Vårt biblioteks hemsida hittas inte av Google.

Är tvungen att nämna detta här i bloggen eftersom jag skrivit ibland om andra kommuner med felaktiga OPAC-mm, kanske att en kund googlar sig hit istället och sedan hittar hemsidan. Många olika fel är det och varför det fungerar hos andra söktjänster men inte hos google kan jag inte svara på, heller inte själv lösa. Några tankar bara.

- Google hittade tidigare våra gamla sidor som låg kvar för arkivering (dvs. för att de som inte hunnit med/orkat föra över siderna till nya CMS5 skulle få chansen att göra detta) Nu ska den vara borttagen men ändå kvarstår problemet.
- Google missar av någon anledning att den korrekta adressen är http://www.tyreso.se/biblioteket istället lägger den till / på slutet vilket leder fel.

Edit Vi har gett upp kortadressen, det gav inga resultat. Vi får ny DNS-adress med Axiell Arena så förhoppningsvis ordnar det sig ändå.

Hur det ser ut.:

Tyresö biblioteks hemsida som den ser ut i Google
Edit:
Nu kommer vi överst tack vare att jag manuellt lade in företagsuppgifter via Google Maps. Fortfarande ingen ändring dock med hur vår egen sida indexeras.

Kommentarer
Postat av: Anna-Stina

Det finns ofta anledning att fundera över hur man representeras på träfflistorna lite allmänt. Häromdagen sökte jag på Högsbo bibliotek. Högt upp i träfflistan kom då flera av de webb 2.0-platser som biblioteket använder sig av. Själva den kommunala webbplatsen låg som nr 5 eller liknande. Och där fanns inte någon länkning till de övriga platser där biblioteket är representerat.Man får nog tänka sig att den kommunala webben rankas lägre om man börjar använda sig av andra verktyg/platser. Och fundera på vad det betyder för de som söker biblioteket på nätet.

2009-05-28 @ 15:19:13
URL: http://bibliobuster.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0