Meddelandetext SMS fortsättning.

Tillägg: 2008-01-22

Det verkar som om mysteriet blir lite klarare. I 5.0 kan ett sms vara max 160 tecken. Detta inkluderar ledtext, låntagare, 2 författarnamn. Problemet uppkommer när låntagaren har ett långt namn och eller författarnamnen är långa.  Om det i en omgång reservationer som skickas ut finns ett för långt meddelande, (text, författare mm) får man felmeddelande som om alla reservationer misslyckats. Vad vi kunnat se verkar det dock som om bara själva det felaktiga meddelandet försvinner, medans de andra reservationerna går ut normalt.

MEN:

Hur ska man då veta vilka som är för långa? Ska ett sånt här fel existera ska man också kunna få reda på exakt vilket meddelande som blir fel så att man kan skicka ut det på ett annat sätt.

Tillägg 2008-01-24:

Den alltid lika duktiga Birgitta Knutsson på Axiell reder ut begreppen:

"Tack för ditt engagemang!


17 tecken är en felaktig uppgift och den är rättad i Hjälpen. Jag skickar ditt förslag att i Hjälpen lägga in att SMS leverantörerna har ett gemensamt värde på max 160 tecken, till vår ansvariga för hjälptexterna.


Anledningen till att ni i version 4.0 inte fick ett ora fel var att man fick en varning om man la in för många tecken."

Skönt att se att saker ordnar sig ibland. Alla reservationerna har förresten gått ut nu när jag kortade ned meddelandetexterna lite grann. (dock ej till 30 tecken)
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0