Problem med OPAC på organisationsnivå.

I och med bytet till Book-it 5.5 har jag googlat runt efter bibliotekens OPAC för att se hur de ser ut. Upptäcke då ett problem som många bibliotek har. (ej specifikt förnknippat med 5.5) Vid utveckling av opac verkar många ha jobbat med en ny opac-användare istället för att koppla t.ex. nya opac_css till den ursprungliga användaren. 

Eftersom (och det här har jag skrivit om tidigare) man numera måste lägga in e-postadresser i systemet för att opac ska visas på korrekt sätt, har det också fått till följd att den översta träffen på google ibland leder besökaren till en kackig och felfungerande opac. Systemansvarige ska förstås tänka på det (men man har så mycket annat i pallet att det är lätt hänt att man glömmer att ändra)


Ett exempel på en opac som ej blivit ändrat i fältet organisationsstrukturer är Solnas. Skriver man denna adress är det så att säga, den opacen som är grundinställningen.


inskrivning av opac.solna.se i webbläsaren leder till opac_e medan deras opac från webben istället leder till opac-saa-e1

Här är ändringen glömd att göra:image13Ett ännu mer bisarrt exempel är opac.kristianstad.se som leder till en "stöldsida". dvs. registrerad istället för biblioteket. Så här ser det ut. Nästan skandal faktiskt. De använder sig dock av biblioteket.kristianstad.se. som serveradress. Kanske ändå något att kika på?

image14


Kommentarer
Postat av: Anonym

Nåja. Jag hade visst stavat fel märkte jag. Kristanstad istället för kristianstad. Så kan det bli.

2008-03-20 @ 10:01:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0